Seminarium i Riksdagen visade starkt stöd för kontanterna

Från vänster: Åsa Lindestam, PRO, Eva Eriksson, SPF, Bartosz Stroinski, Vi Unga, Lars Ohly, Verdandi och moderator Lennart Ekdal.

Över 100 personer fyllde den vackra gamla Förstakammarsalen i riksdagshuset i onsdags. Publiken fick lyssna på många olika perspektiv i kontantfrågan. Bland de medverkande fanns representanter för pensionärer, socialt utsatta, gömda kvinnor, forskare och Riksbanken. Där fanns även ett antal riksdagsledamöter som framåt hösten är de som ska besluta om kontanternas framtid utifrån den nyligen presenterade utredningen.

Alla medverkande uttryckte en stor oro över kontanternas framtid. Utan kontanter hamnar både människor och hela vårt samhälle i ett svårt och rent av farligt läge.

Demokratins grund är samtalet men vissa politiker och bankmän vill inte prata om kontantfrågan, för de är på väg att vinna. Journalistkåren får inte svar på frågor. Många äldre vill också diskutera frågan, sa Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.

Innan seminariet i Riksdagen så anordnade Kontantupproret en demonstration på Gustav Adolfs torg tillsammans med PRO, SPF Seniorerna och Förbundet Vi Unga.

Från vänster: Bartosz Stroinski, Vi Unga, Ola Nilsson, PRO och Curre Hansson, PRO.
Björn Eriksson tillsammans med Helena Vilhelmsson, Centerpartiet.

Vill du läsa mer om riksdagsseminariet? Klicka HÄR.